<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Politiet avbryter bondeblokade i Vestby

Politiet i Follo pålegger aksjonistene å avbryte blokaden ved ASKOs hovedlager i Vestby. Over hele landet protesterer bønder mot jordbruksoppgjøret.

Publisert 19. mai 2017 kl. 07.16
Oppdatert 19. mai 2017 klokken 07.18
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 278 ord

Politiet er til stede på flere av aksjonsstedene. På Jessheim har politiet på Romerike fått flere klager på traktorer som hindrer trafikken og gjør at folk ikke kommer seg på jobb. I Vestby i Akershus så politiet seg nødt til å avbryte aksjonen ved ASKOs hovedlager.– Bønder aksjonerer på ASKO og politiet er på stedet. De pålegges å avbryte aksjonen, opplyser Øst politidistrikt på Twitter.Samme politidistrikt forteller at de har mottatt klager på bønder som aksjonerer i Snipetjernveien og Regnbueveien på Langhus.25 stederLike før klokken 6 dukket de aksjonerende bøndene opp med sine traktorer ved ASKOs grossistlager på Kalbakken. I det fuktige tåkehavet var flere titalls bønder på plass med fire traktorer som de hadde parkert utenfor portene.Traktorene er parkert slik at trafikken kan kjøre forbi. ASKOs lastebiler får kjøre inn til lasterampene, men ingen får kjøre ut igjen av området. En bil kom seg imidlertid ut igjen, men bøndene hadde forsikret seg om at bilen var tom.– Vi er rundt 50 stykker her på Kalbakken og aksjonerer på 25 steder i hele Norge for å ramme de tre store dagligvarekjedene, sier leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag til NTB.Tine får kjøreHan forteller at Tines lastebiler får kjøre, ettersom det er dagligvarekjedene de ønsker å ramme med aksjonen. Det er uvisst hvor lenge de kommer til å holde aksjonen gående.Mellom 200 og 300 bønder hadde planlagt å blokkere utkjøringen av varer fra Norgesgruppen, Coop og Remas grossistlagre over store deler av landet fredag morgen. Blokadene er en protest mot landbruksoppgjøret, der det tirsdag ble brudd i forhandlingene mellom regjeringen og bøndene.– Vi vil synliggjøre at norsk mat ikke er en selvfølge, sa Bartnes til NTB torsdag kveld.(©NTB)