<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil ha bedre kjønnsrapportering

Likestillingsombud Hanne Bjurstrøm vil ha bedre rapporter om likestilling i næringslivet. 

Publisert 6. juni 2017 kl. 07.25
Oppdatert 6. juni 2017 klokken 08.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord

Likestillingsminister Solveig Horne (Frp) og regjeringen har foreslått at bedriftenes plikt til å redegjøre om likestillingssituasjonen droppes. Bjurstrøm vil heller at den skjerpes inn og blir mer detaljert, og hennes syn kan vinne fram på Stortinget, skriver Dagens Næringsliv.Likestillingsombudet har gått gjennom rapporteringen fra flere store private bedrifter, som Bjurstrøm mener er svært overfladisk.- Og den vil ikke være egnet til å avdekke likestillingsutfordringene i egen bedrift, sier Bjurstrøm.Hun vil ha flere detaljer og vil kreve opplysninger om kjønnsfordeling både totalt og på ulike stillingsnivåer, kjønnsdelt lønnsstatistikk på ulike stillingsnivåer og totalt og kjønnsdelt oversikt over uttak av foreldrepermisjon.NHO-sjef Kristin Skogen Lund er blant skeptikerne, men sier hun ville vært positiv om hun mente redegjørelsesplikten ga bedre likestilling.- Det som vil gjøre susen, er å jobbe strukturelt for å få flere kvinner inn i privat sektor og å få flere kvinner til å ta lederstillinger, sier Skogen Lund.(©NTB)