<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil fase ut LIBOR

Publisert 27. juli 2017 kl. 10.57
Oppdatert 27. juli 2017 klokken 11.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 118 ord

LIBOR står for London Interbank Offered Rate og omtales som verdens viktigste rente.Det er den rentesatsen noen av de største bankene i Londons pengemarked tar for å gi kortsiktige, usikrede lån til hverandre, og derfor en viktig referanserente som gir basis for verdsettelsen av verdipapirer verdt om lag 350.000 milliarder dollar.Etter en rekke skandaler der banker som er med på fastsettelsen har gått sammen om å manipulere renten, vil nå tilsynsmyndighetene fase ut LIBOR, og erstatte den med et mer pålitelig system, ifølge Bloomberg.Det skal være snakk om å fase den ut innen 2021, ifølge nyhetsbyrået.Andrew Bailey, sjefen for Financial Conduct Authority som har tilsynet, mener at LIBOR ikke er bærekraftig på grunn av manglende transaksjoner som gir data.