<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Noen flere ulykker med næringsfartøy

I løpet av årets seks første måneder har Sjøfartsdirektoratet registrert 242 person- og skipsulykker. Det er tre flere enn i samme periode i fjor. 

    Publisert 9. aug. 2017 kl. 18.29
    Oppdatert 9. aug. 2017 klokken 18.30
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 152 ord

    115 av ulykkene er registrert som personulykker, mens 127 er registrert som skipsulykker. Ulykkesregistreringen omfatter både norskregistrerte skip og utenlandske skip i norsk farvann.– Selv om det bare er en liten økning, liker vi ikke at antall ulykker har gått opp så langt i år. Trenden over de siste årene er nedadgående, men det bekymrer oss at vi ikke klarer å få en mer tydelig nedadgående trend, sier avdelingsdirektør Lars Alvestad i Sjøfartsdirektoratet.Direktoratet jobber for å begrense ulykkene gjennom sikkerhetsstyringssystemer og føringer til rederier og mannskaper.De vanligste personulykkene er støt- og klemskader og fall over bord, som utgjør henholdsvis 47 prosent og 27 prosent av skadene. Fire personer har mistet livet så langt i år.Det har vært 23 såkalte kontaktskader, altså sammenstøt med kaier, broer og annet. Det er ferger som står for de fleste hendelsene i den kategorien.Første halvår er det registrert 52 grunnstøtinger, fem flere enn samme periode i fjor.(©NTB)