<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ryanair med klage mot Air Berlin

Ryanair har levert klage mot Air Berlin etter at det tyske flyselskapet slo seg selv konkurs. 

  Publisert 16. aug. 2017 kl. 10.08
  Oppdatert 16. aug. 2017 klokken 10.12
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 208 ord
  Air Berlin-fly. Foto: Selskapet

  Tirsdag erklærte Air Berlin og datterselskaper seg selv konkurs etter at det ble klart at Etihad Airways ikke lenger ville bidra med finansiell støtte til Air Berlin. Det tyske flyselskapet har imidlertid fått støtte fra den tyske stat på 150 millioner euro.Ryanair har nå levert en klage til Tysklands konkurransemyndigheter mot Air Berlin. Ryanair mener Air Berlin har konstruert en insolvens-situasjon sammen med Lufthansa og den tyske staten for å tillate Lufthansa å overta Air Berlins eiendeler på gjeldsfri basis, opplyser Ryanair i en melding tirsdag kveld, ifølge TDN Finans.«Denne konstruerte insolvensen har helt klart blitt satt opp for å tillate Lufthansa å overta et gjeldsfritt Air Berlin, noe som vil være i brudd med alle kjente konkurranselover i Tyskland og EU», skriver Ryanair.Irske Ryanair mener det er urovekkende at den tyske staten nå er med på støtte dette, og ber derfor om at EU-kommisjonen trer inn og handler umiddelbart.«Nå støtter til og med den tyske staten dette Lufthansa-ledede monopolet med et lån på 150 millioner euro, slik at Lufthansa kan kjøpe Air Berlin og drive billettprisene på innenlandsreiser i Tyskland enda høyere enn det de er i dag. Tyske kunder og utelandsbesøkende vil lide av høyere priser for dette Lufthansa-monopolet», heter det.Air Berlin-aksjen faller nesten 13 prosent onsdag.