<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skøyteprinsen Ådne Søndrål har tjent 115 millioner kroner

Den tidligere skøyteløperen brukte kun syv år på å bygge opp et milliardeventyr.

    Publisert 15. aug. 2017 kl. 10.38
    Oppdatert 15. aug. 2017 klokken 11.24
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 247 ord

    I tirsdagens utgave av Finansavisen kan vi lese at den tidligere skøyteløperen Ådne Søndrål har solgt Norwegian Outlet Vestby for 1,1 milliard kroner. Selv har han tjent 115 millioner kroner på merkevarebyen.Les også: Myrseth jakter investeringer – håper på 50 prosent avkastningSalget er fortsatt en godt bevart hemmelighet, men i halvårsrapporten til britiske Via Outlet-eier Hammerson fremkommer både salg og salgssum. Hammerson skriver at de i juli sikret kjøpet av Norwegian Outlet Oslo med 56 butikker fordelt på 16.000 kvadratmeter.- Hammerson lyver ikke i sine halvårsrapporter, så da stemmer det nok, men vi har ikke mulighet til å si noe mer før det kommer en offisiell melding fra kjøperen, sier Ådne Søndrål til Finansavisen.Salget av Norwegian Outlet til Via Outlet har vært et eventyr for Ådne Søndrål og Trond Vegard Brattlie. Etter å ha gått inn med helt minimalt med egenkapital kunne de i 2010 stolt åpne merkevarebyen i Vestby etter samlede investeringer på 200 millioner.- Prosjektet var tøft giret, sier Søndrål til Finansavisen.Søndrål og Brattlie eide 48 prosent av aksjene, mens Endre Glastad og familien eide resten. Siden har Glastad-familien kjøpt aksjer av Søndrål og Brattlie ved ulike anledninger slik at Glastad nå eier 80 prosent, mens Søndrål og Brattlie eier 10 prosent hver.Gjennom aksjesalg og utbytter har Søndrål og Brattlie, ifølge Finansavisen, hittil hentet ut 35 millioner kroner hver før de nå får rundt 80 millioner kroner i forbindelse med salget av selskapet til Via Outlet. Glastad-familien kan innkassere netto 640 millioner i forbindelse med salget.