<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tjener millioner på inngangspenger på Nordkapplatået

Private aktører tjener godt på inngangspenger til Nordkapplatået, Norsk Friluftsliv frykter en smitteeffekt til andre friluftsområder.

  Publisert 9. aug. 2017 kl. 10.49
  Oppdatert 9. aug. 2017 klokken 12.20
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 127 ord
  Foto: Scanpix

  Turister må i dag betale opptil 270 kroner for å nyte utsikten på Nordkapplatået. Det mener generalsekretær i Norsk Friluftsliv Lasse Heimdal er altfor mye, melder NRK.Han er skeptisk til at Rica Eiendom og Scandic-kjeden som driver og eier Nordkapplatået, krever såpass høy inngangsavgift for å komme inn på området.– Når kommersielle aktører kan tjene gode penger på en såpass høy avgift for å nyte utsikten er vi redd for at andre aktører kan være fristet til å gjøre det samme andre steder. Det må departementet sette en stopper for. Norsk natur er gratis, den tilhører oss alle, sier Heimdal til kanalen.Distriktsdirektør for Scandic i Nord-Norge, Knut Sigurd Pedersen, poengterer at det ikke er gratis å drive på Nordkapp og understreker at Scandic bidrar til den lokale økonomien.(©NTB)