<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tom Arne og Robert finner gull der andre gir opp

    Publisert 9. aug. 2017 kl. 11.20
    Oppdatert 9. aug. 2017 klokken 11.25
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 223 ord

    - Det kan fort være deler for 50.000 kroner igjen på denne. Svingkransen pleier å være en etterspurt del, og hydraulikksylinderen ser hel og fin ut, sier Robert Kvesetberg, styreleder og medeier i Entrack, til Finansavisen.Beltene er borte, gravearmen er borte, et vindu henger og slenger, og i førerhuset gror det både rust og mose. Men selv om den rundt 20 år gamle Caterpillar-gravemaskinen begynner å bli ribbet, ser brødrene som eier reservedelleverandøren Entrack fortsatt verdier igjen.- Dette er god, gammeldags gjenbruk. Vi har 430 enheter på denne tomten som vi plukker deler fra. Omsetningsmessig er det ingen stor andel, men omsetningen er i hvert fall stabil, sier Robert Kvesetberg til Finansavisen.Ifølge Finansavisen omsatte Entrack i fjor for 268,4 millioner kroner, fikk et driftsresultat på 2,4 millioner kroner og et resultat før skatt på 3,7 millioner kroner.Det er ingen vrakpant på anleggsmaskiner, så bedriften kjøper eller overtar tidvis utrangert anleggsmateriell. Hvert år fases mellom 60 og 80 maskiner ut av samlingen.- Når vi ikke kan plukke flere deler, blir det spiker av restene. Da er det kun stålet fra maskinen som har verdi, sier broren Tom Arne Kvesetberg, som er daglig leder, til Finansavisen.De to brødrene har siden begynnelsen på 1980-tallet jobbet i bedriften som faren grunnla i 1976. Torbjørn Kvesetberg var entreprenør og begynte med import av slitedeler til anleggsmaskiner som bigeskjeft.