<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordlaks får bygge to havfarmer

- Dette prosjektet setter Nord-Norge på kartet, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Publisert 5. sep. 2017 kl. 16.19
Oppdatert 5. sep. 2017 klokken 16.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 187 ord
Per Sandberg. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.

Nærings- og fiskeridepartementet har gitt Nordlaks AS tilsagn om til sammen 21 tillatelser for å realisere Havfarm 1 og 3, der 13 tillatelser er knyttet til Havfarm 1 og 8 tillatelser til Havfarm 3. Dermed har Nordlaks fått delvis medhold i sin klage. - Jeg mener det er ved utvikling av begge disse anleggene at innovasjonseffekten blir størst. Prosjektet treffer en av hovedmålsettingene med utviklingstillatelser, nemlig å utvikle ny teknologi som kan bidra til å løse arealutfordringer som næringen har.  Nordlaks har dokumentert godt nok hvordan de skal utvikle prosjektet videre via å høste erfaringer med utviklingen av Havfarm 1 og til byggingen av Havfarm 3, sier fiskeriminister Per Sandberg i en melding. Tall som Nordlaks har presentert tilsier at det vil koste selskapet om lag to milliarder å gjennomføre prosjektet.- Dette prosjektet setter Nord-Norge på kartet. Havbruk vil bli enda viktigere for Norge i årene framover. Utvikling av neste generasjon teknologi er helt sentralt for å nå vekstambisjonene. Prosjektet til Nordlaks er stort og krever betydelige investeringer. Det vi nå har gjort er å gi selskapet den nødvendige risikoavlastningen til å utvikle både Havfarm 1 og Havfarm 3, sier Sandberg.