<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

EUs luftfartsorgan anbefaler stans i bruk av produkter fra Kobe Steel

EUs luftfartsorgan EASA anbefaler stans i bruk av produkter fra japanske Kobe Steel der det er mulig å unngå det, etter avsløringer om manipulerte data.

Publisert 18. okt. 2017 kl. 17.05
Oppdatert 18. okt. 2017 klokken 17.06
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 205 ord

Anbefalingen fra Det europeiske luftfartssikkerhetsbyrået (EASA) kommer etter at det japanske selskapet selv har innrømmet forfalskning og manipulering av dataspesifikasjoner for flere aluminium-, kobber- og stålprodukter som har blitt solgt til flere hundre selskaper.EASA oppfordrer selskaper til å gå gjennom sine innkjøpslister og identifisere eventuelle Kobe Steel-produkter som de kan ha brukt. Byrået opplyser samtidig at det ikke dreier seg om indikasjoner på sikkerhetsrisiko som krever ytterligere handling.Det japanske selskapet har opplyst at det er i gang med å kartlegge omfanget av saken, og tirsdag kveld opplyste Kobe Steel at det skal samarbeide om gransking i regi av det amerikanske justisdepartementet.Kobe Steel er en stor produsent av en rekke metallprodukter som brukes i blant annet fly, tog, kjøretøy og i bygg- og anleggsbransjen.Skandalen ble kjent søndag 8. oktober. Selskapet selv innrømmet da å ha forfalsket data om styrken og kvaliteten på metallproduktene det har levert i perioden mellom september i fjor og august i år.Store produsenter av fly- og forsvarsmateriell, som Mitsubishi Heavy Industries, Kawasaki Heavy Industries og IHI, har brukt produkter fra Kobe Steel. Det har også bilprodusenter som Toyota, Nissan, Honda, Mitsubishi, Subaru og Mazda. Japans lyntog Shinkansen er også bygd med metall fra selskapet, i likhet med hurtigtog i Storbritannia, ifølge Hitachi.(©NTB)