<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svenske har åpnet 33 varehus på ni år - omsetter for 2,1 milliarder

Jula åpnet sitt første varehus i Norge i 2008. I dag har de 33 og en omsetning på 2,1 milliarder.

Publisert 21. okt. 2017 kl. 11.44
Oppdatert 22. okt. 2017 klokken 07.24
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 282 ord

Finansavisen: – Det går fort i svingene her, vi har åpnet 33 varehus på ni år, sier adm. direktør i Jula Norge, Per Jacobsen, til Finansavisen.Torsdag åpnet han sitt nyeste, på Stoa utenfor Arendal. Samme dag var eieren Karl-Johan Blank i Varberg, 8 mil sør for Göteborg. Der innviet han kjedens 96. varehus.Sier sjelden nei– En av fordelene våre er at vi tjener penger, og eieren pløyer pengene tilbake i vekst, så vi slipper å spørre banken om lån. Sier Karl-Johan ja, blir det varehus, sier Jacobsen.– Sier han ofte nei?– Det er sjelden, men det er fordi vi har lagt planer om hvor vi ønsker å være. Når det kommer opp noe, svarer vi ofte ja.Jacobsen forteller at det i dag er en strøm fra eiendomsbransjen som ønsker å tilby selskapet bygg og tomteområder.– Slik var det ikke for ni år siden. Da måtte vi ut og presentere konseptet vi hadde lykkes med i Sverige. Men man vet jo at det er mange norske suksesser som har forsøkt seg i Sverige uten hell og motsatt. Men vi spør fortsatt om tomter er tilgjengelige og regulerte når vi kommer over gode beliggenheter, sier han.Går over maksnivåetFinansavisen intervjuet Jacobsen i februar i fjor, da hadde kjeden 26 norske butikker. Da hadde selskapet oppjustert maksnivået i Norge fra 35 til 40.– Med 33 på plass er vel ambisjonene hevet ytterligere?– 40 står offisielt i papirene våre fortsatt, men vi passerer nok det. Vi åpner mellom to og fire i året, men er i dag mer nøye med hvor vi etablerer nye butikker. I starten tok vi det som kom flytende, nå velger vi bort mange tilbud i områder som enten er feil eller for små.