<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bane NOR deler ut kontrakt på 600 millioner

Thales får kontrakt for ny programvareløsning for styring av togtrafikken.

    Publisert 23. feb. 2018 kl. 10.56
    Oppdatert 23. feb. 2018 klokken 10.57
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 169 ord

    Bane NOR tildeler Thales kontrakt for ny programvareløsning for styring av togtrafikken. Systemet skal gi en mer pålitelig og punktlig styring av trafikken, og er et betydelig steg i en omfattende modernisering av jernbanen, opplyser selskapet i en pressemelding.Kontrakten for utvikling av fjernstyringssystemet TMS (Traffic Management System) er på om lag 600 millioner kroner. Løsningen vil erstatte tre gamle systemer, og skal bidra til bedre avvikshåndtering og færre forsinkelser, heter det.Bane NOR skal i løpet av en tiårsperiode investere mer enn 20 milliarder kroner i digitalisering og automatisering av jernbanen. Det skjer gjennom Bane NORs ERTMS-satsing (European Rail Traffic Management System).I tillegg til TMS-kontrakten skal det i løpet av våren signeres ytterligere to store kontrakter. De andre to kontraktene gjelder fornyelse av alle jernbanens signalsystemer, og ombygging av togenes kontrollsystem for å tilpasse disse til ERTMS.Thales har over 100 års historie i Norge, og har levert flere løsninger til Bane NOR. Thales gruppen har 64.000 ansatte i 56 land og hadde en omsetning på 145 milliarder kr. i 2016.