<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Har ikke folk nok til normal rutetrafikk

Ti prosent av NSBs tog på Østlandet er enten innstilt eller kjører med færre vogner enn normalt.

    Publisert 22. feb. 2018 kl. 23.06
    Oppdatert 22. feb. 2018 klokken 23.09
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 201 ord

    Grunnen er at konsernet har kvittet seg med for mye personell. Aftenposten har fått tilgang til et internt brev i NSB hvor ledelsen opplyser de ansatte om at selskapet er kommet i en vanskelig situasjon. NSB gjennomførte store bemanningskutt gjennom siste halvår av 2016 og 2017 for å redusere kostnader.Overfor avisen innrømmer konsernsjef Geir Isaksen i NSB at konsernet har kvittet seg med for mange ansatte.– Vi har gått for langt. Vi har nå for lav bemanning med tanke på normal rutetrafikk, sier Isaksen til avisen.Torsdag måtte konsernet ta ut ti avganger helt og kjøre med redusert kapasitet på 49 andre. NSB har 630 avganger Østlandet, og totalt utgjør de som rammes ti prosent, forklarer Isaksen, men han påpeker derimot at noe av personellmangelen skyldes vinterferie og ansatte som er hjemme med influensa.Både Konduktørforeningen og Lokmannsforbundet har advart mot de kraftige kuttene.– Min spådom er at vi om ett til to år har lokførerkrise i Norge, sier leder Rolf Ringdal i Lokmannsforbundet.Etter NSB ble klar over at de hadde kuttet seg til bemanningskrise iverksatte de nyrekruttering.– I mai vil vi være «på tørt land igjen» når det gjelder lokførere, og i juni med konduktører. I mellomtiden har vi brukt mye overtid, sier Isaksen.(©NTB)