<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tidenes største beslag av narkotika i Nord-Norge

  Publisert 22. feb. 2018 kl. 14.15
  Oppdatert 22. feb. 2018 klokken 14.17
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 253 ord
  Politikonstabel - Foto: Scanpix

  En mann fra Serbia er siktet etter at politiet i oktober kom over 66 kilo amfetamin i Tromsø. Narkotikabeslaget er det største i Nord-Norge gjennom tidene. Enkeltbeslaget ble gjort i Tromsø sentrum i oktober 2017. Beslaget ble gjort på bakgrunn av en etterforskning som fortsatt pågår, og narkotikabeslaget er det største i Nord-Norge noensinne, opplyser påtaleleder Einar Sparboe Lysnes og leder for etterretning, forebygging og etterforskning, Yngve Myrvoll.Oppdelt i brukerdoser vil beslaget ha en gateverdi på nærmere 33 millioner kroner, opplyste Myrvoll på en pressekonferanse torsdag.– En mann i starten av 40-årene fra Serbia er siktet i saken. Han har vært varetektsfengslet siden beslagstidspunktet. Mannen har hatt midlertidig bostedsadresse i Tromsø i forbindelse med jobb, sier Sparboe Lysnes.– Etter vårt skjønn er mistanken til mannen styrket gjennom etterforskningen som har pågått siden pågripelsen, sier han.Samarbeid med tysk politiYngve Myrvoll opplyste at politiet har hatt et samarbeid med tysk politi i forbindelse med saken. Det er foreløpig ikke andre pågripelser i saken, men politiet jobber ut fra teorien om at det dreier seg om en profesjonell, organisert virksomhet.– Vi mener at siktede har hatt tilknytning til et større profesjonelt nettverk som driver med organisert distribusjon av store mengder amfetamin. Ut i far størrelsen på beslaget, som vi er 100 prosent sikre var beregnet på et nordnorsk marked, er mannen siktet etter en paragraf som har 15 års strafferamme, sa Myrvoll.Siktede har vært gjennom flere avhør, og politiet etterforsker flere personer som er i søkelyset opp mot saken. Politiet ønsker ikke å gi flere detaljer nå.