<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ankesak om vaksineskade blir massesøksmål

Når en ankesak om skader etter vaksine mot hjernehinnebetennelse kommer opp for lagmannsretten, har 150 personer hengt seg på som medparter.

Publisert 31. mars 2018 kl. 08.41
Oppdatert 31. mars 2018 klokken 08.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 113 ord
Foto: Scanpix

Rønnaug Rye-Hytten tapte søksmålet mot Pasientskadenemnda i Oslo tingrett i januar. Retten mente saken var gått over foreldelsesfristen på 20 år.Ifølge NRK kommer de 150 personene inn som medparter og vil dele regningen for å få søksmålet behandlet av retten.– Det er jeg veldig glad for. Sammen står vi sterkere, sier Rønnaug Rye-Hytten, som har fibromyalgi og er ufør.Til NRK sier advokat Anita Bergh Ankarstrand i Pasientskadenemnda at de må forholde seg til foreldelsesfristen på 20 år. Nemnda mener det ikke er en bevist sammenheng mellom vaksineforsøket og ME eller fibromyalgi.Flere hundre personer har fremmet krav til Norsk pasientskadeerstatning fordi de mener de ble syke som følge av vaksinen mot hjernehinnebetennelse på slutten av 1980-tallet.(©NTB)