<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Det kan bli et fantastisk år

Mange oppdrettere tjener over 100 kroner per laks. 

    Publisert 23. mars 2018 kl. 07.42
    Oppdatert 23. mars 2018 klokken 07.51
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 205 ord

    Med en snittvekt på 4,5 kilo og en kostnad på rundt 35 kroner kiloen, kan oppdretterne tjene opp mot 150 kroner for hver laks de selger i spotmarkedet.– Vi ligger vel på nær 50 prosent fortjeneste. Vi ligger vel der. Det er en fortjenestemargin som brukes til å gjøre nye investeringer, sier eier og administrerende direktør Line Ellingsen i Ellingsen Seafood i Lofoten, ifølge DN.Ellingsen har drevet firmaet i 20 år og husker fortsatt året 1998, «det verste i selskapets historie», da selskapet fortsatt skyldte banken penger etter at all laksen var slaktet.Hun forteller at 1998 var det verste året i selskapets historie, siden har det bare gått bedre.I fjor satte Ellingsen Seafood nye rekorder, med en omsetning på 750 millioner kroner og et resultat på 300 millioner kroner, en resultatøkning på mer enn 100 millioner kroner fra året før. Årsaken er rekordhøy laksepris og lite problemer med sykdom.– Det er godt å være oppdretter. Vi har aldri slaktet så mye laks som i fjor og aldri fått så høy snittpris som i fjor, sier Ellingsen til DN, og tror at selskapet kan gjøre det like godt i år med fortsatt høye laksepriser.NB! HegnarTV møtte Line Ellingsen sommeren 2016. Se hele episoden av Oppdretterne her.