<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gartnerhallen saksøker revisor

Gartnerhallen vil saksøke revisorfirmaet KPMG, som selskapet mener ikke har oppfylt sin plikt i saken der en regnskapssjef har innrømmet millionunderslag.

    Publisert 23. mars 2018 kl. 14.31
    Oppdatert 23. mars 2018 klokken 14.34
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 179 ord

    Det er landsstyret i Gartnerhallen SA som har vedtatt å ta ut søksmålet. Dermed følget styret anbefalingene fra Advokatfirmaet Wiersholm og rådgivingsselskapet KWC, som sammen har gransket saken på oppdrag fra Gartnerhallen.Gartnerhallens daværende styre og administrative ledelse får også kritikk i rapporten  , som ble offentliggjort fredag.Underslagene skjedde i perioden 2007-2017, og selskapets daværende regnskapssjef har innrømmet å ha underslått i overkant av 49 millioner kroner.Ifølge en pressemelding  fra Gartnerhallen er Wiersholms vurdering at revisoren ikke har oppfylt sin plikt til å kontrollere Gartnerhallens internkontroll og til å påpeke mangler ved denne.Til Dagens Næringsliv forteller kommunikasjonsdirektør Guro Steine i KPMG at revisjonsfirmaet er overrasket over søksmålet og mener det mangler faktisk og rettslig grunnlag.– KPMGs revisorer har gjennom sitt aktive arbeid sørget for at saken ble avslørt og har senere deltatt med å bringe fram fakta og belyse saken overfor Gartnerhallens ledelse og styre, Økokrim og interne granskerne, sier Steine.Rettssaken etter underslaget var oppe Oslo tingrett nylig. En hedmarksbonde har innrømmet at han har mottatt 45,6 millioner kroner av pengene, men mener utbetalingene var lån og erkjente ikke straffskyld. Dommen i saken faller over påske.(©NTB)