<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kina vil fortsette samtaler med USA i skygge av trussel om handelskrig

Kinas visestatsminister Liu He og USAs finansminister Steven Mnuchin er enige om å fortsette samtaler om handel, men Kina vil ikke gi etter for press.

    Publisert 24. mars 2018 kl. 10.56
    Oppdatert 24. mars 2018 klokken 10.59
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 197 ord

    Liu snakket lørdag morgen, Beijing-tid, med Mnuchin på telefon, en samtale som fant sted etter en svært spent uke når det gjelder handelsforholdet mellom de to stormaktene.– Liu og Mnuchin er enige om å fortsette samtaler om handelsrelaterte saker, heter det i en melding fra det kinesiske statlige nyhetsbyrået Xinhua.Men i samtalen advarte også Liu Mnuchin om at Kina ikke vil gi etter for press fra USA i en potensiell handelskrig.– Kina er beredt til å forsvare sine nasjonale interesser og håper at begge parter vil forbli rasjonelle og samarbeide for å sikre stabilitet i økonomi- og handelsrelaterte forhold mellom Kina og USA, sa Liu.Liu sa videre at en sju måneder lang amerikansk gransking i kinesisk handelspraksis «er brudd på globale handelsregler».Torsdag kunngjorde Washington planer om å innføre toll på 60 milliarder dollar på et bredt spekter av kinesiske varer som importeres til USA. Beijing svarte fredag med å kunngjøre toll på 3 milliarder dollar på amerikanske varer som importeres til Kina.– Kina er ikke redd for noen handelskrig, het det i en melding fra Beijing.18,4 prosent av Kinas totale eksport gikk i 2016 til USA. 8 prosent av USAs samlede eksport gikk til Kina samme år.(©NTB)