<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Klæbo fronter stor norsk Kina-tropp

    Publisert 19. mars 2018 kl. 08.44
    Oppdatert 19. mars 2018 klokken 08.53
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 261 ord

    Johannes Høsflot Klæbo ligger ikke på latsiden i de kommende dagene. Torsdag går turen til Kina der det står showrenn på programmet.Til sammen rundt 16-17 nordmenn skal vise fram skisporten i verdens mest folkerike land. Både sprintlandslaget og rekruttlandslaget stiller.Flesteparten drar allerede grytidlig mandag. Klæbo først tirsdag. Han skal også være med i Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag.Sprinten i Sarpsborg og Kina-turen gjorde at 21-åringen sto over den tradisjonelle løperbanketten i Falun søndag kveld.- Jeg skal komme meg fortest mulig hjem. Jeg skal gå skirenn allerede tirsdag og på torsdag reiser vi til Kina. Derfor blir det ingen bankett for min del. Jeg regner med at de kommer til å ha det artig. Det kom en polakk til meg med en flaske whisky som han sa at jeg måtte drikke på søndag, men jeg tror ikke at jeg skal sippe til den i bilen hjem, nei. Det er greit å få en natt hjem før jeg reiser igjen, sa Klæbo foran den sju timer lange bilturen til Trondheim.Norge har mange følere ute overfor kinesisk langrenn for tiden, og for Klæbo og kompani handler ikke kinaoppholdet først og fremst om det sportslige.- Motivasjonen er at Kina er et potensielt stort marked for langrenn, og jeg tror at alle har noe å tjene på at vi får med dem. De satser stort og satser mot Beijing-OL i 2022. Da tror jeg et slikt besøk kan være en god start på å få med dem på verdensnivå.Verdenscupvinneren må vente med ferien til etter at NM del to i Alta 5.- til 8. april er over.