<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Om det er snakk om en psykopat, en pedofil person eller en nazist – uansett, så er jeg nysgjerrig

Suksessforfatter Jo Nesbø sier i et ferskt intervju at han legger all sin ære i å gjøre «fysisk, til dels ekstrem» research til bøkene sine. 

    Publisert 10. mars 2018 kl. 07.56
    Oppdatert 10. mars 2018 klokken 08.06
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 253 ord

    Under et intervju med svensk frokost-tv nylig sa den norske suksessforfatteren; «Jeg har gjort masse sprø ting som jeg ikke engang kan fortelle om».– Kanskje jeg tøffer meg lite grann når jeg sier det, sier Jo Nesbø til DN.På spørsmål om han er en mytebygger, svarer han:– Det ser sånn ut. Jeg tøffer meg jo litt på den måten at jeg selvfølgelig kunne holdt helt kjeft og ikke sagt noe om det. Kanskje jeg prøver å plante litt spenning. Men hva skal jeg si ... jeg liker å teste ting, prøve ting.Nesbø utdyper til avisen at hann liker ikke nødvendigvis å «være der hele tiden, eller leve det livet», , men han «vil se og vite hva ting er». Det begynte allerede med den første boken, «Flaggermusmannen» fra 1997, der han fant ut at hovedpersonen skulle hoppe i fallskjerm.– Så da tar jeg et fallskjermkurs, selvfølgelig. Jeg slo opp på fallskjermkurs i telefonkatalogen, ringte den første oppføringen, og fire dager senere hadde jeg sertifikatet. Og det er litt typisk meg: Når jeg skal skrive om å hoppe fra et fly, vil jeg jo vite hva det er for noe, hva det handler om. Men siden har jeg aldri hoppet.Han avviser likevel at fallskjermhopping havner i kategorien  «sprø ting» når han gjør research.– Nei, fallskjermhopping er ikke sprø ting. Det er bare ikke all researchen jeg kan snakke om … men det er ikke noe som har gått utover noen andre, da. For å si det sånn, sier NEsbø til DN, og legger til:– Jeg har ikke drept noen.