<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Storkapitalen vil sette inn droner over Oslofjorden

Johannson-familien og Bjørn Rune Gjelsten går sammen.

Publisert 27. mars 2018 kl. 08.55
Oppdatert 27. mars 2018 klokken 08.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 160 ord

Veinettet rundt Oslofjorden er sprengt, og Asko vil nå sette inn en førerløs ferge for å løse fremtidige transportbehov, skriver DN.Johannson-eide Norgesgruppens grossistselskap vil erstatte 150 daglige trailertransporter med en sjødrone over Oslofjorden, og har fått med seg Bjørn Rune Gjelstens Noah på laget.- Hvis vi krysser fjorden med en ubetjent drone, slipper vi både sjåfører og drivstoff. Klimamessig og økonomisk er det et bedre alternativ, sier Askos styreleder Torbjørn Johannson.Prosjektet er fortsatt på tegnebrettet, men en elektrisk slepebåt og 2-3 lektere kan ifølge avisen være på plass i løpet av få år.- Helt konkret ser vi på muligheten for sjøtransport mellom Moss og inn mot Holmestrand eller Horten, sier Asko-sjef Tore Bekken.Asko har i dag sentrallager i Vestby, men bygger nå ut regionlager i Sande i Vestfold, noe som ifølge DN utløser et større transportbehov over Oslofjorden.Drifts- og operasjonsdirektør John Ragnar Tveit viser overfor avisen til at Noah har et sammenfallende transportbehov over fjorden, til selskapets anlegg på Langøya ved Holmestrand.