<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tall fra Tyskland skuffer

Nøkkeltall fra Tyskland kommer inn langt under forventningene.

    Publisert 20. mars 2018 kl. 11.06
    Oppdatert 20. mars 2018 klokken 11.10
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 79 ord

    ZEW-fremtidsindeksen i Tyskland var 5,1 poeng i mars, mot 17,8 poeng i februar.Det var ventet en indeks på 13,0 poeng, ifølge Direkt Makro.Vurderingen av den nåværende situasjonen var 90,7 poeng fra 92,3 måneden før.Indeksen fremkommer ved at inntil 350 investorer og analytikere blir spurt om utsiktene for tysk økonomi det nærmeste halvåret. En positiv verdi indikerer at et flertall av økonomene er optimistiske med tanke på utsiktene.Indeksen regnes for å være en ledende indikator for utviklingen i eurosonen fremover.