<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Widerøe kutter 44 ukentlige avganger

Widerøe kutter 44 ukentlige flybevegelser i Lofoten og Vesterålen fra og med 13. august 2018.

  Publisert 19. mars 2018 kl. 10.22
  Oppdatert 19. mars 2018 klokken 10.23
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 129 ord
  Widerøe

  - Widerøe ser seg dessverre nødt til å legge om produksjonen i Lofoten for å tilpasse oss dagens rammebetingelser og markedsutvikling. Færre kunder får akkurat det produktet de etterspør, men vi ser ikke at vi har noen valg slik avgiftene har utviklet seg de siste årene. Produksjonen blir derfor i større grad tilpasset de setekrav som er satt av Samferdselsdepartementet, og ekstra produksjon kuttes. I tillegg kuttes de fleste kommersielle kortbaneflygninger mellom Lofoten og Tromsø, sier adm. direktør i Widerøe AS Stein Nilsen, ifølge TDN Direkt.Selskapet uttrykker bekymring for utviklingen på kortbanenettet.- På den ene siden ser vi at stadig flere ruteområder løftes ut av anbudssystemet. På den andre siden blir det stadig dårligere rammebetingelser for å utvikle distriktsruter kommersielt. Taperne er distriktsnorge som mister viktige kollektivtilbud, sier Nilsen videre.