<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla kastet ut av undersøkelseskommisjon

USAs transportmyndigheter har kastet elbilprodusenten Tesla ut av granskningskommisjonen etter en dødsulykke med en Tesla-bil som kjørte med autopilot.

Publisert 13. apr. 2018 kl. 06.48
Oppdatert 13. apr. 2018 klokken 06.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 208 ord
FILE - In this March 23, 2018, file photo provided by KTVU, emergency personnel work at the scene where a Tesla electric SUV crashed into a barrier on U.S. Highway 101 in Mountain View, Calif. Federal safety investigators have booted electric car maker Tesla Inc. from the group investigating a fatal crash in California that involved an SUV operating with the company's Autopilot system. The National Transportation Safety Board said Thursday, April 12, it removed Tesla as a party to the investigation after the company prematurely made information public. (KTVU via AP, File)

Bakgrunnen for striden er at Tesla gikk offentlig ut med informasjon som ennå ikke var blitt kvalitetssikret av USAs nasjonale råd for trafikksikkerhet (NTSB).– Det er uheldig at Tesla, med sine handlinger, ikke fulgte avtalen, opplyser styreleder Robert Sumwalt i NTSB i en pressemelding.– Vi forstår at partene opplever etterspørsel etter informasjon underveis i etterforskningen. Men ukoordinert offentliggjøring av ufullstendig informasjon bidrar ikke til trafikksikkerheten og er ikke i offentlighetens interesse, sier han.Det var i forrige måned at en Tesla Model X traff midtrabatten på en vei i Mountain View i California og spant rundt før den ble truffet av andre biler. Den mannlige sjåføren døde av skadene.I etterkant av ulykken opplyste Tesla at sjåføren hadde skrudd på autopilot-systemet, og mente tilsynelatende at dette var årsaken til ulykken, til tross for at undersøkelsene nettopp hadde begynt.I forkant av at NTSB opplyste at Tesla var blitt kastet ut av gruppen, sendte selskapet selv ut en pressemelding hvor de hevder at de trakk seg frivillig fra undersøkelsene. Dette avviser tilsynelatende NTSB.– Vi bestemte oss for å trekke tilbake Teslas partsstatus og informerte Elon Musk om dette i en telefonsamtale i går og via et brev i dag, sier Sumwalt.Tesla er fortsatt del av to andre granskninger av ulykker i California.(©NTB)