<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 1. mai.

Publisert 06:54 1. mai 2018
Oppdatert 07:02 1. mai 2018
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 214 ord
Women walk past an electronic stock board showing Japan's Nikkei 225 index at a securities firm in Tokyo Friday, April 27, 2018. Asian stock markets followed Wall Street higher on Friday after reports of strong U.S. earnings, as investors watched the inter-Korean summit. (AP Photo/Eugene Hoshiko) Eugene Hoshiko

NB! Oslo Børs holder stengt grunnet 1. maiMakrotall fra USADetaljhandelPMI IndustriByggeinvesteringer, marsResultattall fra:Anadarko Petroleum, Apple, BP, Noble Energy, Rowan CompaniesAndre makrotallJapan: PMI Industri, aprilUK: PMI Industri, april1. mai-taler i OsloPå Youngstorget i Oslo skal blant andre LO-leder Hans Christian Gabrielsen og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) holde taler.Arrangementet i hovedstaden starter klokken 11.25, og talene starter en halvtime senere.Flere talerI Drammen skal Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Sylvi Listhaug tale. Partiets samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen besøker også byen.I Verdal skal Trond Giske (Ap) holde tale klokken 13.15, mens SV-leder Audun Lysbakken skal tale i Porsgrunn og Skien.1. mai-markering verden overI Nice i Frankrike skal lederen for Nasjonal front, Marie Le Pen, og Matteo Salvini, leder for det italienske ytre høyre-partiet Ligaen, delta på et felles arrangement.I Ludvika i Sverige har nynazistiske NMR varslet at de vil holde en demonstrasjon fra klokken 12.EU med forslag til langtidsbudsjettI Brussel skal EU-kommisjonen legge fram sitt forslag til langtidsbudsjett for årene etter 2020. Polen og Ungarn risikerer å bli rammet hardt.Budsjettrammen som legges fram, blir startskuddet på knallharde politiske forhandlinger som i verste fall kan trekke ut i flere år.Cupen2. runde i norgesmesterskapet i fotball spilles også i dag. Av eliteserielagene skal Vålerenga på besøk til Grorud, mens Ranheim skal møte Orkla.Kongsvinger møter Raufoss på hjemmebane. Samtlige kamper starter klokken 18.©NTB / Finansavisen