<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stenshagen avslørt av kjendisnaboens bilder

Karl Johan Sunde forer Oslo kommune med opplysninger om de ulovlige forholdene på tomten til Egil Stenshagen. Nå er Stenshagen pålagt å rive bryggen, en bod samt fjerne store deler av plenen.

Publisert 17. mai 2018 kl. 09.09
Oppdatert 17. mai 2018 klokken 12.37
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 425 ord

(Kapital): Karl Johan Sunde peprer nå Oslo kommune med stadig nye brev som stikker kjepper i hjulene for Stenshagens forsøk på å få kommunen til å godkjenne det som ser ut til å være ulovlige tiltak som er utført på hans tomt, skriver Kapital.Siste innspill gjelder en nyoppført bod som har dukket opp innenfor hundremetersbeltet på Stenshagens tomt, uten godkjent søknad, og det har fått kommunen til å reagere. Stenshagen argumenterer med at det kun dreier seg om en gjenoppbygging av en falleferdig bod som stod der fra før, men det er Sunde helt uenig i. Han sendte nylig kommunen et brev med flere bilder av den såkalte falleferdige ”boden”.- Jeg kjente godt til det skuret som stod der tidligere, og det var en ganske annen konstruksjon. Det var et åpent skur, bygget av rekved, og hadde ikke gulv eller fundament. Det var ikke omsøkt. Det stod i mange år til nedfalls, skriver Sunde i et brev til Plan og bygningsetaten.Må riveTidligere har det i Kapital blitt kjent at Stenshagen i fjor sommer saksøkte Sunde for å få rettens kjennelse på at han eier en meter bred bryggeparsell som går mellom de to eiendommene. Tvisten pågår fortsatt, men nå spøker det ifølge magasinet for hele bryggen til Stenshagen.Kommunen har nå pålagt Stenshagen å rette opp i begge de ulovlige tiltakene, noe som betyr at både boden og bryggen må rives. Det må skje innen 15. august, hvis ikke forfaller to tvangsmulkter på til sammen 40.000 kroner.Søker hjelpStenshagen kan ifølge Oslo Kommune imidlertid forsøke å få tiltakene godkjent ved å sende inn nye søknader. I en e-post til Kapital peker han selv på at ”både brygge og bod fremgår av de offentlige kartene for eiendommen”.- Begge deler er også inntegnet på søknadstegninger stemplet ok av Plan- og bygningsetaten. Vi hadde dermed ingen grunn til å tro at brygga ikke skulle være godkjent. Vi er nå i ferd med å søke hjelp for å håndtere dette videre, sier han.- Når det gjelder boden, er det riktig at vi fikk bygget opp igjen en ganske ”sliten” bod som var mer enn 30 år gammel. Den gamle boden var i såpass dårlig forfatning at den burde totalrenoveres. Boden er gjenoppbygget med uendret fotavtrykk. Vårt arbeid med boden vil bli omsøkt med det første, skriver Stenshagen videre til Kapital.PlentrøbbelPå toppen av det hele, ser det ifølge Kapital også stygt ut for plenen som Stenshagen har anlagt over et verdifullt våtmarksområde i strandkanten. -  Når det gjelder plenen vi har arrondert, sendte vi et forslag til Plan- og bygningsetaten om tilbakeføring, som vi nylig fikk beskjed om at ikke ble akseptert. Vi ønsker derfor å gå i ny dialog med etaten og Bymiljøetaten, slik Plan- og bygningsetaten også peker på, i håp om å komme frem til en akseptabel løsning. Vi har god tro på at vi vil finne en fornuftig løsning, skriver Stenshagen.Karl Johan Sunde ønsket ikke å kommentere saken overfor Kapital.