<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Kampanjen Mørketall fikk Dixi-prisen for 2017

Kampanjen morketall.no er en landsdekkende kampanje mot overgrep som Kvinnefronten satte i gang i fjor. Nå får den Dixi-prisen for 2017.

Publisert 11. juni 2018 kl. 13.53
Oppdatert 30. aug. 2019 klokken 01.23
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 192 ord

Kampanjen er rettet mot de store mørketallene i Norge når det gjelder voldtektssaker og andre overgrep.Rundt 80 prosent av voldtektssakene som blir anmeldt blir henlagt og bare rundt 11 prosent av ofrene velger å anmelde saken. En av tre voldtektsofre velger å ikke anmelde overgrepet.Kampanjen oppfordrer alle som har blitt utsatt for et overgrep om å dele sin mørke historie anonymt på nettstedet morketall.no. Dette for å bryte tausheten og rette søkelyset mot et svært viktig samfunnsproblem. Det er meningen å gi ut historien i bokform senere i år.Prisvinneren fikk overrakt prisen av barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) på Gardermoen mandag formiddag. Marika Lejon mottok prisen på vegne av kampanjen. Dixi-prisen består av en kunststatue i keramikk laget av kunster Elisabeth Helvin.Dixi-prisen deles ut til en person eller bedrift som har jobbet spesielt iherdig og målrettet for å hjelpe ofre for seksuelle overgrep. Det er Dixi Ressurssenter mot voldtekt som står bak prisen som har vært utdelt årlig siden 1999.I fjor var det Hilde Reikrås, etterforskningsleder for operasjon Dark Room, som fikk prisen. Blant de andre tidligere prisvinnerne er Eli Rygg, Loveleen Rihel Brenna, Mia Gundersen og André Oktay Dahl.(©NTB)