<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

KLM stanser flygninger til Teheran

Flyselskapet KLM sier det vil stanse flygninger til Teheran «på grunn av negative resultater og framtidsutsikter» etter at USA trakk seg fra Iran-avtalen.

Publisert 8. juli 2018
Oppdatert 8. juli 2018
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 126 ord

Det nederlandske flyselskapet, som er en del av Air France KLM-gruppen, kunngjorde nyheten i en kort uttalelse på nettsiden sine lørdag.KLM sier det siste flyet deres til den iranske hovedstaden forlater Amsterdam 22. september og reiser tilbake igjen fra Teheran den 23.Selskapet stanset flygninger til Teheran i 2013, men begynte igjen i 2016 etter at atomavtalen med Iran ble signert. Avtalen innebar at økonomiske sanksjoner mot Iran ble opphevet, i bytte mot at Iran begrenser sin anriking av uran og gir internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet.I mai besluttet USAs president Donald Trump å trekke landet fra avtalen og gjeninnføre sanksjoner mot Iran.Air France begynte også å fly til Teheran igjen i 2016 etter å ha vært borte i åtte år. Flylskapet flyr fortsatt til byen.(©NTB)