<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pengene fosser ut av Voss of Norway

Nytt uår for luksusvannprodusenten.

Publisert 24. juli 2018 kl. 10.42
Oppdatert 24. juli 2018 klokken 10.59
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 308 ord

(Finansavisen): I 2015 tjente Voss of Norway penger for første gang siden 1999. Luksusvannprodusenten var den gang klar i sin tale:- Vi kommer til å få et bedre resultat i 2016, enn vi hadde i 2015. Halvårsresultatet viser at vi er på track, sa Rune Fløgstad i Voss of Norway til Finansavisen i 2016.Nå viser det seg at pengene fortsatt fosser ut av selskapet. Resultatet før skatt for 2017 viser et blodrødt tap på 146 millioner kroner etter dagens dollarkurs. Siden 1999 har selskapet tapt 565 millioner kroner. Veksten uteble- Vi kommer til å fortsette veksten både på topplinjen, samtidig som vi vil bedre marginene, sa Fløgstad i fjor. Både topp- og bunnlinje for fjoråret, viser at selskapet har åpnet flasken i feil ende, og luksusvannet har vært dårlig butikk for investorene bak Voss of Norway. 20 prosent av omsetningen fordampet i fjor. I tillegg har årsresultatet falt med nesten 100 millioner kroner. Marginene farer også videre nedover i fossefallet. Driftsmarginene for 2016 og 2017 er henholdsvis en prosent og minus 24 prosent. Solgt for 1 milliardReignwood Europe Holdings kjøpte om lag 59 prosent av aksjene i Voss of Norway i starten av 2016. Det kinesiske selskapet betalte nesten 1 milliard kroner for aksjene. Luksusvannprodusenten meldte etter transaksjonen at de håpet at eierskiftet ville medføre en raskere ekspansjon i det kinesiske markedet, men det kan se ut som at vannet er blitt grumsete, når omsetningen fordamper. Voss-vann fra Sørlandet?Voss of Norway markedsfører seg som artesisk vann, og flaskene selges i nesten 50 land. I TV 2-dokumentaren «En dråpe luksus» fra 2010 kom det frem at vannet Voss ikke kommer fra Voss. Vannet er i virkeligheten pumpet opp fra en brønn og formidet via det kommunale vannverket i Iveland kommune på Sørlandet. Rune Fløgstad er ikke tilgjengelig for kommentarer og henviser videre til kontaktperson Jan Eystein Sæbøe ved VOSS NYC. Det lyktes ikke Finansavisen å komme i kontakt med Sæbøe.