<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tidligere meglertopp dømt til 90 dagers fengsel

Varsler ny anke.

Publisert 4. juli 2018 kl. 15.20
Oppdatert 4. juli 2018 klokken 15.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 192 ord

Tidligere styreleder i skipsmegleren RS Platou, Ragnar Horn, har sammen med kona og et vennepar stått tiltalt for brudd på utlendingsloven og straffeloven i forbindelse med au pair-oppholdene til fire filippinske kvinner.Saken dreier seg om at Horn og kona ønsket å ha to au pairer, men siden det kun er lov til å ha én om gangen, fikk de venneparet til å late som om den ene au pairen skulle være hos dem. De fire har tilstått at de inngikk en proformaavtale slik at de kunne ha to au pairer samtidig.Horn og kona ble i februar 2017 dømt til fem måneders fengsel, men anket saken til Borgarting lagmannsrett.Dommen fra lagmannsretten er nå klar, og Ragnar Horn og hans kone har blitt dømt til 90 dagers fengsel, samt en inndragelse på 186.000 kroner for å ha gitt falsk forklaring til offentlige myndigheter og flere brudd på utlendingsloven, skriver E24.Anker til høyesterettRagnar Horns advokat, Svein Holden, sier til E24 at de vil anke saken til Høyesterett.– Det er naturligvis et steg i riktig retning at lagmannsretten reduserte straffen fra tingretten med 40 prosent, men vi er uenig med lagmannsrettens lovanvendelse og straffeutmåling, sier Holden.