<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Milliardærkrangel: Må fjerne ulovlig brygge

Egil Stenshagen må nå fjerne en syv meter lang brygge og en bod.

Publisert 17. sep. 2018 kl. 15.06
Oppdatert 17. sep. 2018 klokken 15.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 245 ord

Tidligere har det i Kapital blitt kjent at Egil Stenshagen i fjor sommer saksøkte Karl Johan Sunde for å få rettens kjennelse på at han eier en meter bred bryggeparsell som går mellom de to eiendommene. Karl Johan Sunde har så pepret Oslo kommune med opplysninger om de ulovlige forholdene på tomten til Stenshagen, som ble pålagt å rive den syv meter lange bryggen, en bod og fjerne store deler av plenen, ifølge magasinet.Stenshagen har klaget på vedtaket om den ulovlige bryggen og søkt om ny tillatelse for boden. Fylkesmannen har nå konkludert.- Fylkesmannen anser at kommunen hadde tilstrekkelig hjemmel til å pålegge retting/tilbakeføring, og kan ikke se at klagers anførsler fører frem, skriver Fylkesmannen, ifølge DN.Stenshagen må dermed rive bryggen som han sier har vært der i lang tid.- I 1991 søkte vår daværende nabo om endringer som også omfattet vår eiendom. Blant annet vår brygge. Alt ble godkjent. Bryggen har fremgått på alle offisielle tegninger siden 1991. Vi hadde ingen grunn til å tvile på om denne syv meter lange bryggen var lovlig da vi i 2016 kjøpte eiendommen, sier Stenshagen til avisen.Kommunen og Fylkesmannen mener på sin side at bryggen aldri har vært godkjent.- Bryggen blir ikke godkjent selv om det fremgår på godkjente tegninger i en annen byggesak. Det er hva som er omsøkt og hva etaten har behandlet som danner grunnlag for hva som er godkjent - selv om etaten ikke oppdager det, skriver kommunen. Sitatet er også gjengitt av Fylkesmannen i deres begrunnelse.