<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norges rikeste kvinner

Cruiser videre - også i rigg.

Publisert 20. sep. 2018 kl. 11.28
Oppdatert 20. sep. 2018 klokken 15.53
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 347 ord

(Kapital): Kapital er torsdag ute med en rykende fersk oversikt over Norges 400 rikeste.John Fredriksen inntar en suveren 1. plass, etter at formuen er oppjustert fra 98 til 113 milliarder kroner.Nærmest følger cruisereder Torstein Hagen, som har doblet sin formue fra 26,5 til 52 milliarder kroner.Vi merker oss også at Kjell Inge Røkke har doblet sin formue, takket være en kursdobling i oljeselskapet Aker BP.Hans formue estimeres nå til 39,9 milliarder kroner.Samlet er de 400 rikeste god for 1.349 milliarder kroner, og det er nå 308 milliardærer i Norge ifølge Kapital.Rikeste kvinne stor i RCCLVi må ned til 23. plass for å finne den rikeste kvinnen.Margaret Boel Garmann er ifølge Kapital god for 8,6 milliarder kroner. Hun er sammen med sin onkel Arne Wilhelmsen blant de største eierne i cruisegiganten RCCL.62-åringens formue øker jevnt og trutt, og bare i løpet av de to siste årene er den oppjustert med 3,5 milliarder kroner.Nest rikeste kvinne finner vi på 26. plass. Helene Sundt, datter av avdøde Petter Sundt, er sammen med sin bror Christian oppført med en formue på 7,4 milliarder kroner.Det er ifølge bladet en solid oppjustering fra 6,75 milliarder kroner i fjor.Storesøster rikere på riggSundt-arvingenes formue forvaltes av Leif Askvig, som har Christian Ringnes-duoen Pandox og Eiendomsspar blant de største investeringene.Vi merker oss ellers at Helene Odfjell, som nyter godt av oppgangen i riggselskapet Odfjell Drilling. Hennes formue har det siste året vokst fra 3,8 til 5,9 milliarder kroner.Et stykke under Helenes 35. plass finner vi søsteren Marianne, som solgte seg ut før riggmarkedet kollapset.Hun står ifølge Kapital stille på sine 2,6 milliarder kroner, noe som gir en 107. plass på listen.Opprykk for MidelfartVi tar også med Celina Midelfart, som etter flere heldige investeringer i aksjemarkedet har økt sin formue med 200 millioner kroner fra i fjor, til 1,2 milliarder kroner i år.Dermed er Midelfart likt med en av nykommerne på årets 400-liste.Ingunn Nordahl Tandberg er ifølge Kapital mater familias i Tandberg Eiendom. Godt hjulpet av sine tre sønner, har selskapet blitt en betydelig eiendomsaktør, særlig i Asker-området.Grunnlaget for Tandberg-familiens formue ble lagt av tekstilfirmaet Blue Dress.