<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skal Sverige arrangere vinter-OL?

Publisert 10. okt. 2018 kl. 06.27
Oppdatert 10. okt. 2018 klokken 06.29
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 141 ord
Andreas Hillergren

Sverige og Stockholm fikk tirsdag bekreftet av Den internasjonale olympiske komité at de er blant de tre sluttkandidatene til å arrangere vinter-OL i 2026.Det bekreftet Richard Brisius fra den svenske OL-delegasjonen overfor TT tirsdag. Listen over sluttkandidatene ble formelt offentliggjort under det pågående IOC-styremøtet i Buenos Aires.Avgjørelsen lå i kortene da tyrkiske Erzurum ble kuttet fra kandidatlisten til Den internasjonale olympiske komité (IOC) torsdag.Dermed gjenstår tre kandidater. Det er Stockholm (Sverige), Milano/Cortina d'Ampezzo (Italia) og Calgary (Canada).I Calgary skal det 13. november gjennomføres en folkeavstemning om byen skal søke OL eller ikke. Meningsmålinger viser at innbyggerne er delt omtrent på midten en drøy måned før det skal avgjøres.Hvem som skal arrangere vinter-OL i 2026 skulle egentlig avgjøres i september 2019 i Milano, men siden den italienske byen kjemper om lekene skal avgjørelsen offentliggjøres i Lausanne i juni under den 134. IOC-kongressen.(©NTB)