<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Denne cocktailen står bak kronesvekkelsen

Handelsbanken valutaanalytiker Nils Kristian Knudsen forklarer hvorfor kronen faller.

  Publisert 22. nov. 2018 kl. 08.04
  Oppdatert 22. nov. 2018 klokken 08.05
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 97 ord
  Nils Kristian Knudsen. Foto: Finansavisen

  – Det er store bevegelser i kronen nå, sier Handelsbanken valutaanalytiker Nils Kristian Knudsen til DN. I løpet av den siste måneden har kronen svekket seg med over 30 øre mot både dollar og euro. Knudsen mener det er en cocktail av oljeprisfall og uro i markedene som står bak kronesvekkelsen.– Jeg er ikke overrasket over at kronen ligger der den gjør, sett i lys av oljeprisen og risikoaversjonen i markedet, sier Knudsen.Oljeprisen har i samme tidsrom har falt over 20 prosent, påpeker han. Knudsen viser også til at de amerikanske børsene er midt inne i en korreksjon.