<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordmenn mer usikre på norsk mattrygghet

Nordmenn er blitt mer usikre på om norsk mat er tryggere enn utenlandsk mat.

    Publisert 16. nov. 2018 kl. 05.58
    Oppdatert 16. nov. 2018 klokken 06.02
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 167 ord

    Kun 61 prosent av de spurte forbrukerne mener norske kjøttprodukter som storfe, svin, kylling og kalkun er tryggere enn utenlandske. Det viser en ny undersøkelse utført av Sentio Research på vegne av kjøttnæringens fagorganisasjon Animalia, skriver Bondebladet.På samme tidspunkt i fjor var andelen 79 prosent.De norske forbrukerne har blitt stilt det samme spørsmålet om kjøtt hvert år siden 2006. Aldri før har tilliten vært så lav til norskprodusert mat.Det samme gjelder egg, hvor undersøkelsen har vært gjennomført årlig siden i 2008. Siden i fjor har andelen som mener norske egg er tryggest gått ned fra 86 til 71 prosent.I samme undersøkelse svarte 43 prosent i fjor at de i «svært stor grad» har tillit til norske egg. I år er andelen nede i 33 prosent.Alternativet «utenlandsk er tryggest» har økt for alle de tre kategoriene, men da med 1–2 prosentpoeng, til totalt 2–3 prosent av de spurte. Alternativet som har svart «vet ikke» har i alle kategoriene gått fra 3–4 prosent til 7–8 prosent.1.002 forbrukere svarte i undersøkelsen.(©NTB)