<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pelsdyrleder kaller foreslått kompensasjon latterlig

Den foreslåtte kompensasjonen til pelsdyrbøndene dersom næringen deres blir avviklet er latterlig lav, ifølge lederen for Norges Pelsdyralslag.

    Publisert 23. nov. 2018 kl. 06.50
    Oppdatert 23. nov. 2018 klokken 06.56
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 128 ord

    I lovforslaget som er sendt ut på høring er det også et forlag om hjemmel for å fastsette kompensasjon for dem som mister retten til å drive med pelsdyr. Landbruksdepartementet foreslår å tilby inntil 365 millioner kroner i kompensasjon, skriver Stavanger Aftenblad.– Dette er et skambud, sier Bertran Trane Skadsem, som er pelsdyrbonde og leder i Norges Pelsdyralslag.Han sier regjeringen velger «å sette all anstendighet til side» og slår fast at de vil ruinere bøndene helt.– Det er en katastrofe for familiene som blir rammet. Tar du 365 millioner og deler på det, får hver bonde halvannen million hver. Det er latterlig, sier Skadsem.Han viser i en pressemelding til beregninger fra Oslo Economics og Samfunnsøkonomisk analyse, som anslår at det vil koste minst 2,3 milliarder kroner å avvikle pelsdyrnæringen.(©NTB)