<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette vil bøndene gjøre med IKEAs tomt i Vestby

Bønder vil bruke IKEAs tomt i Vestby til jordbruk.

Publisert 28. feb. 2019 kl. 06.25
Oppdatert 28. feb. 2019 klokken 06.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord

Bønder vil at IKEAs tomt i Vestby i Akershus skal brukes til jordbruk etter at varehuskjeden droppet ytterligere utbygging av varehus i Norge.Andre nestleder Frøydis Haugen i Bondelaget sier at jorda må brukes til matproduksjon og at vedtaket om å omdisponere må oppheves.– Det er det eneste riktige. Argumentasjonene om å omdisponere har vært knyttet til IKEA spesielt, og ikke til at det skulle være et næringsområde, sier hun til Nationen.IKEA har jobbet med planene om å bygge nye varehus på de fire tomtene helt fram til beslutningen om byggestans nylig ble tatt. Alle de berørte kommunene er blitt informert om avgjørelsen, og IKEA opplyser at det framover vil samarbeide med kommunene for å finne de beste løsningene for alle parter.Daværende kommunalminister Jan Tore Sanner (H) sa i 2013 ja til at IKEA kunne bygge varehuset på 70 dekar matjord i Vestby. Han framholdt da at etableringen kunne styrke utviklingen av Vestby sentrum.Både Sanner og daværende landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) valgte å se bort fra innsigelsen fra fylkesmannens landbruksavdeling, som hevdet at omdisponeringen av matjorda var i strid med landbrukspolitikken.(©NTB)