<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Leger bruker privat mobilkamera i pasientbehandling

Nå slår sykehusleger alarm. 

Publisert 12. mars 2019 kl. 07.30
Oppdatert 29. aug. 2019 klokken 20.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 145 ord

– Det skjer hver dag, over alt, hele tiden, sier for Yngre legers forening ved OUS, Anniken Riise Elnes til DN.Ifølge DN er utdaterte datasystemer ved Oslo universitetssykehus (OUS) årsaken til at private mobiler tas i bruk under pasientbehandlingen – og pasientbilder kan dermed lett havne på avveier, som i legens digitale familiealbum.– Når det virkelig haster for pasienten har vi rett og slett ikke noe alternativ, sier Riise Elnes til DN, om legenes bruk av private mobiler. OUS er Norges største sykehus.– Sykehusene ligger mange tiår etter resten av samfunnet, sier Elnes.DN har spurt Helse Sør-Østs Cathrine M. Lofthus hvordan hun ser på praksisen med bruk av egne mobilkameraer i pasientbehandlingen. Riise Elnes informerte henne om omfanget i begynnelsen av januar i år. «Det er ikke akseptabelt at leger benytter sitt private mobilkamera i pasientbehandlingen», svarer Helse Sør-Østs direktør for medisin og helsefag, Jan Frich, til DN.