<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Istanbuls nye flyplass åpnet

Alle avganger er nå flyttet til Istanbuls nye flyplass, og den gamle Atatürk-flyplassen er offisielt stengt, sier en talskvinne for operatøren IGA søndag.

Publisert 7. apr. 2019 kl. 13.04
Oppdatert 7. apr. 2019 klokken 13.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 120 ord

Ingen passasjerfly skal lenger bruke Atatürk-flyplassen, og området ventes framover å bli brukt som park og utstillingsområde. Noen fraktfly skal imidlertid fortsatt bruke rullebanen.Den nye flyplassen ved svartehavskysten er et prestisjeprosjekt for president Recep Tayyip Erdogan, som vil at den skal bli verdens største flyplass.Den åpnet offiselt i oktober etter en lang rekke forsinkelser, men det har bare vært et begrenset antall flygninger der hittil. Både streiker og andre forhold har ført til forsinkelser.Lørdag overførte Turkish Airlines alle sine flygninger til den nye flyplassen, som til å begynne med vil ha tre rullebaner og en kapasitet på 90 millioner passasjerer i året. Når den er fullt utbygd, vil den ha seks rullebaner og en kapasitet på 200 millioner passasjerer. (©NTB)