<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sjømatbedriftene ber om subsidiekutt på storfekjøtt

Sjømat-sjef Robert Eriksson ønsker «fair play» i kjøledisken og ber regjeringen kutte subsidiene på storfekjøtt med 20 prosent.

Publisert 29. apr. 2019
Oppdatert 29. apr. 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 190 ord
lead

Eriksson, som er direktør i Sjømatbedriftene, mener ifølge Dagbladet at det er logiske brister i matpolitikken når regjeringen subsidierer storfeproduksjonen, samtidig som de ønsker nordmenn skal spise mindre rødt kjøtt.– For det første skapes en negativ konkurransevridning. For det andre bruker regjeringen folks skattepenger for å gjøre det rimeligere å spise mer klimafiendtlig mat, sier Eriksson og tilføyer:– Hvorfor skal staten subsidiere det kjøttet de vil vi skal spise mindre av?I en intensjonsavtale mellom blant annet næringen og norske myndigheter heter det at det skal jobbes for å øke sjømatkonsumet med 20 prosent innen 2021.– Da henger det ikke på greip å fortsette å subsidiere entrecôten med 70 kroner kiloet, sier Eriksson og tilføyer at han er stolt av å tilhøre en subsidiefri næring.Han får ikke støtte fra leder i næringskomiteen, Geir Pollestad, som mener Eriksson legger opp til konflikt mellom de to næringene.– Jeg nekter nesten å tro at næringen står bak hans ekstremt lite strategiske uttalelser. Det er mulig å forstå at en person mener noe så dumt, men jeg tviler på at en hel næring gjør det, sier han.Norges Bondelag ønsket ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.(©NTB)