<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skandinavisk flyselskap girer opp

Mens flyselskaper over hele verden sliter, ekspanderer lille Air Leap hurtig med sine tre Saab-fly.

Publisert 28. apr. 2019 kl. 10.49
Oppdatert 28. apr. 2019 klokken 11.00
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 298 ord

Det er tøffe tider i flybransjen.Denne helgen har nyhetene blant annet vært preget av streikende SAS-piloter, og et meglerhus som frykter behov for ny emisjon i Norwegian som, i likhet med en rekke konkurrenter, taper store summer på problemene med Boeing 737 MAX-flyene.Fredag ble det også kjent at det svenske flyselskapet BRA har varslet hundrevis av ansatte om oppsigelser på grunn av lavere etterspørsel i innenriksmarkedet.Midt oppe i elendigheten, er det et tidligere kriserammet selskap som girer opp.Stockholm-weekendAir Leap ble i fjor sommer etablert av eierne av avviklede FlyViking, er bygd på restene av det konkursrammede svenske selskapet, NextJet, og er heleid av norske Olsengruppen.Nå tar selskapet nok et sprang ved å begynne å fly på den svært trafikkerte ruten mellom Oslo og Stockholm.Det er mulig å booke billetter på ruten for reise fra og med 3. mai. Ruten går fredag kveld fra Gardermoen til Arlanda, og tilbake igjen søndag. Turen er beregnet til 1t og 15 minutter.Flyruten er imidlertid ikke annonsert noe sted, hverken på Air Leaps egne hjemmesider eller hos Oslo Lufthavn. Den dukker dog opp både på Finn.no og i selskapets eget bookingsystem.Førstkommende helg koster en tur/retur-billett fra Oslo til Stockholm drøyt 2.000 kroner. Velges de mest fleksible billettene begge veier, kommer turen på 4.998 kroner. Det ser foreløpig ut til å være en sommerrute. Hegnar.no har ikke kommet i kontakt med ledelsen i Air Leap.  Flyr SaabFra før flyr selskapet mellom Gardermoen og Ørland i Norge, samt trafikkerer strekningene Mariehamn-Arlanda, Mariehamn-Åbo, og Karlstad-Arlanda i Sverige.Ifølge en pressemelding fredag skal selskapet også begynne å fly fra Arlanda til Åbo med 20 ukentlige avganger og oppstart 26. august.Air Leap opererer ifølge Planespotters en flåte på tre turbopropdrevne fly av typen Saab 340, som alle er konfigurert med 33 seter og har nær 30 år på vingene.