<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Boeing: Programvareoppdateringen for 737 MAX-flyene er gjennomført

Flyprodusenten Boeing opplyser at programvareoppdateringen for 737 MAX-flyene nå er fullført.

  Publisert 16. mai 2019 kl. 23.25
  Oppdatert 16. mai 2019 klokken 23.29
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 138 ord
  Ted S. Warren

  – Med sikkerhet som vår høyeste prioritet har vi gjennomført alle testflygninger for programvareoppdateringen og forbereder nå den endelige sertifiseringsflygingen, opplyser styreleder og administrerende direktør Dennis Muilenburg i en pressemelding.Boeing jobber nå med å frambringe informasjon som luftfartsmyndighetene (FAA) har etterspurt, opplyses det videre. Dette gjelder blant annet hvordan pilotene jobber med kontroller og skjermer i flyene under ulike scenarioer.Når FAA har mottatt den etterspurte informasjonen, så skal de og Boeing sammen avtale når sertifiseringsflygingen skal finne sted.Til sammen 346 mennesker har mistet livet i to 737 MAX 8-ulykker i Indonesia i oktober og Etiopia i mars. Flytypen ble etter Etiopia-ulykken satt på bakken av luftfartsmyndigheter over hele verden.En programvarefeil mistenkes å ha bidratt til begge ulykkene med den nye flytypen.Muilenburg opplyser også at Boeing har utviklet en opplæringsmanual som nå gjennomgås av FAA, globale myndigheter og ulike flyselskaper.(©NTB)