<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norsk selskap skal bidra til månelanding

Det halvnorske ammunisjon- og rakettkonsernet Nammo skal lage en rakettmotor til ESAs månelandingsprosjekt.

    Publisert 9. mai 2019 kl. 14.05
    Oppdatert 9. mai 2019 klokken 14.08
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 165 ord

    Det opplyser selskapet i en pressemelding.ESA skal sende raketter til månen, og det skal bygges en romstasjon som går i bane rundt månen. En månelander skal sendes ned for å lande på månen og ta av igjen. Nammo skal bygge en rakettmotor som blant annet skal løfte denne månelanderen opp fra månen igjen.Månelandingsprosjektet, som har navnet Heracles, er planlagt innen 2026.I tillegg skal det sendes astronauter til månen noe senere, sent på 2020-tallet.Nammo var med på å utvikle romraketten Nucleus som ble skutt opp fra Raufoss i fjor høst.– Nucleus-miljøet på Raufoss har vært helt avgjørende for at ESA valgte oss, heter det fra Nammo.Kontrakten er foreløpig kun for den første fasen av ESA-prosjektet.– Samtidig er vi av ESA valgt som den eneste tilbyderen på det vi leverer. Vi mener derfor vi er i en meget god posisjon til å komme med videre, opplyser Nammo.Den norske stat eier 50 prosent i konsernet, like mye som finske Patria Oyj. Selskapets hovedkontor er på Raufoss i Oppland.(©NTB)