<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Opplever sin verste tørke på nesten 40 år

Nord-Korea er rammet av den verste tørkeperioden siden 1982, opplyser myndighetene i landet.

    Publisert 15. mai 2019 kl. 12.20
    Oppdatert 15. mai 2019 klokken 12.23
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 85 ord

    Landet har kun hatt 54,4 millimeter med regn så langt i år, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA. Det er det minste nedbørsmengden siden 1982.Det er ventet at tørken fortsetter til slutten av mai.Eksperter fra FN besøkte Nord-Korea i mars og april og fant at 10,1 millioner mennesker ikke har tilstrekkelig med mat.Myndighetene i Nord-Korea har kuttet ned de daglige matvarerasjonene til 300 gram, det laveste noensinne på denne tiden av året. Ytterligere kutt må trolig til.I februar ba landets FN-ambassadør Kim Song om øyeblikkelig matvarehjelp.(©NTB)