<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene søndag 9. juni.

    Publisert 9. juni 2019 kl. 08.00
    Oppdatert 9. juni 2019 klokken 08.04
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 185 ord

    Sykehusinnleggelser etter Askøy-smitteHaukeland universitetssjukehus vil orientere om nye om innleggelser etter utbruddet av e.coli-smitte på Askøy i Hordaland. Lørdag ettermiddag var totalt 14 pasienter som var rammet innlagt på sykehuset, ti voksne og fire barn. Ingen av dem som var innlagt er beskrevet som alvorlig rammet av smitten.Presidentvalg i Kasakhstan Velgere i den tidligere sovjetstaten Kasakhstan skal søndag velge ny president for første gang siden 1989. Den nåværende midlertidige presidenten Kassyn-Jomart Toqaev, som har gode relasjoner til Kina og Russland, er ventet å vinne valget med klar margin.Hans kandidatur støttes av den eneste lederen landet har hatt siden Sovjetunionen, nemlig Nursultan Nazarbajev.Protester i HongkongTitusener er søndag ventet å demonstrere i Hongkong mot et lovforslag som åpner for utlevering til Kina. Mange i Hongkong frykter at en utleveringsavtale kan bli brukt til å straffe politiske forbrytelser ettersom Hongkong og Kina har vidt ulike rettssystemer.Regjeringen i Hongkong har forsøkt å roe befolkningen ved å redusere antall forbrytelser innlemmet i utleveringsavtalen, samt begrense maksstraffen til sju års fengsel.Sør-Koreas president til FinlandSør-Koreas president Moon Jae-in besøker Finland. Presidenten er på en rundreise i Norden og kommer til Norge 12. juni.(©NTB)