<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tilstår bestikkelser på 28 millioner

En innkjøpsansvarlig i Norgesgruppen-selskapet Unil har tilstått å ha mottatt bestikkelser som tilsvarer minst 28,2 millioner kroner.

    Publisert 14. juni 2019 kl. 15.03
    Oppdatert 14. juni 2019 klokken 15.06
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 150 ord

    Den 53 år gamle mannen fra Bærums skal ha mottatt bestikkelsene fra to innkjøpsagenter i Hongkong og Kina.Bestikkelsene skal ha blitt utbetalt fra 2003 til høsten 2018 og ble holdt skjult for mannens arbeidsgiver. Mannen meldte seg selv for Økokrim i fjor høst, etter at arbeidsgiveren hadde startet interne undersøkelser, opplyser Økokrim.53-åringen er også siktet for å ha hvitvasket utbyttet, blant annet gjennom kjøp i utlandet og innførsel av biler, båter og møbler for millionbeløp til Norge. Han har blant annet kjøpt fem biler og to båter mellom 2009 og 2017, ifølge siktelsen.Unil, et datterselskap i Norgesgruppen, eier blant annet merkene Eldorado, First Price og Folkets.Mannen er sagt opp fra sin stilling, opplyser Unil i en pressemelding.Selskapet har hatt et økonomisk tap som følge av handlingene og har fremmet deler av tapet som erstatningskrav i straffesaken mot mannen.Saken skal opp i Asker og Bærum tingrett, men saken er ennå ikke berammet.(©NTB)