<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Dramatisk fall i svensk flytrafikk: - Har ikke sett liknende nedgang noe sted i verden

flyskammen brer seg i Sverige.

Publisert 17. aug. 2019 kl. 10.16
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.23
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 134 ord

Svensk flyskam gir ekstreme utslag hos nabolandet, skriver Nettavisen.Julitallene for trafikken til Swedavia, det statlige selskapet som eier svenske flyplasser, viser at innenrikstrafikken er ned hele 11 prosent, eller 102.000 passasjerer, i juli 2019 sammenliknet med samme periode året før.- Dette er et dramatisk fall. Jeg har ikke sett liknende nedgang noe sted i verden, hvis du ser bort fra krig og slike ekspesjonelle ting, sier flyanalytiker i Winair, Hans Jørgen Elnæs, til Nettavisen.- Det er ingen tvil om at flyskam bidrar, sammen med og miljøavgiftene som svenske myndigheter har lagt på topp av flyprisene. I Sverige er tog ganske bra utbygd, mellom de store byene, og det kaprer endel av flytrafikken, sier Elnæs, som ikke tror det samme vil skje i Norge.- Nordmenn er mye mer avhengig av å fly enn svensker, sier han til Nettavisen.