<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Får storbanker inn på eiersiden

DNB og SpareBank 1 kjøper 67 prosent av regnskapssystemleverandøren Uni Micro. – Bankenes store distribusjonskraft gir oss svært gode vekstvilkår, sier adm, direktør Kjartan Brurås Solvi.

Publisert 20. jan. 2021 kl. 18.55
Oppdatert 20. jan. 2021 klokken 21.36
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 366 ord
HØYE VEKSTAMBISJONER: – Bankenes distribusjonskraft gir oss svært gode vekstvilkår, sier Kjartan Brurås Solvi. Foto: Uni Micro

Etter 35 år på egen kjøl har Uni Micro nå fått storbankene DNB og SpareBank 1 inn på eiersiden. DNB kommer inn som største eier med cirka 40 prosent av aksjene, mens SpareBank 1-alliansen skal eie cirka 27 prosent.

– Uni Micro har vært 100 prosent eid av de ansatte helt siden starten og vi hadde egentlig ingen planer om å selge oss ned. Da DNB og SpareBank 1 meldte sin interesse så vi imidlertid store fordeler med å få inn to store industrielle eiere, sier Solvi.

Det som lokket aller mest var bankenes kraftige distribusjonsapparat.

– Bankenes distribusjonskraft gir oss svært gode vekstvilkår. Tilliten til DNB og SpareBank 1 er stor i markedet og det ville ikke vært enkelt for oss å oppnå denne posisjonen på egenhånd.

Gammel traver

Uni Micro har vært en aktør i regnskapsbransjen helt siden 1986 og har fortsatt hovedkontor i Modalen, 10 mil utenfor Bergen.

– Vi holder til i Norges nest minste kommune og vårt hovedkontor blir værende der. Vi har også kontorer i Bergen, Oslo, Trondheim, Stavanger og Haugesund.

Regnskapssystemleverandøren har vokst jevnt og trutt siden starten og omsatte i 2019 for 145 millioner kroner.

– Vi har utviklet fire regnskapssystemer i løpet av vår levetid og det siste, Uni Economy, ble lansert i 2018. I fjor lanserte vi plattformen, Softrigg, som gjør at man også kan bruke andre økonomisystemer enn våre på plattformen. Vi har nå tatt steget fra bare å være leverandør av økonomisystemer til nå å levere en fullverdig økonomiplattform.

Ny plattform

I dag er det mellom 30.000 og 40.000 bedrifter og foreninger som bruker økonomisystemet til Uni Micro.

– Vi er primært leverandører til små og mellomstore bedrifter med alt fra null til 500 ansatte. Når det gjelder vår nye økonomiplattform så er vi i startfasen og vi forventer å doble antall kunder på denne plattformen i løpet av 2021.

SpareBank 1 er allerede ledende på regnskapstjenester, og Uni Micros plattform blir en banktilpasset regnskapsprogramvare for både bedriftskunder og regnskapsførere.

– Det er en trend i tiden at banker involverer seg innen regnskap. Tradisjonelle regnskapssystemer og nettbank smelter mer og mer sammen. Både kunder og regnskapførere ønsker nå å ha alle tallene samlet på et sted. Det letter arbeidsprosessene og gir økt kontroll, sier Kjartan Brurås Solvi.