<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gyldendal overtar Forlagssentralen

Aschehoug og Gyldendal har hatt et delt eierskap i Forlagssentralen. Nå tar Gyldendal kontroll over skuta.

  Publisert 4. feb. 2021 kl. 10.15
  Oppdatert 4. feb. 2021 klokken 17.26
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 239 ord
  TAKEOVER: Gyldendal tar over Forlagssentralen, og skal sikre at selskapets posisjon forblir like sterk. Her med konsernsjef i Gyldendal, John Tørres Thuv. Foto: Gyldendal

  Forlagssentralen er en ledende distributør av bøker i Norge, og har til i dag blitt eid 50-50 av forlagene Aschehoug og Gyldendal. De to selskapene har inngått en intensjonsavtale om at Gyldendal overtal hele selskapet.

  Digitale tjenester, strømming av lydbøker og netthandel har bidratt til vekst i bokbransjen de siste årene. Papirboken står likevel sterkt og er sentral i formidlingen av kunnskap og kultur i Norge. 

  Effektiv og god logistikk av bøker og varer til butikker og gjennom netthandel blir stadig viktigere for bransjen.

  – I Norge har vi i dag blant Europas beste distribusjonsløsninger for bøker, men vi ser en rask utvikling innen logistikk og vi skal arbeide for å sikre at Forlagssentralen forblir en konkurransedyktig aktør, forteller Gyldendals konsernsjef i John Tørres Thuv.

  Norges største bokdistributør

  Forlagssentralen understreker at de fortsetter sin ambisjon om å være Norges største bokdistributør, og vil utføre ledende distribusjons- og logistikktjenester for de om lag 200 store og små forlagene som i dag er deres kunder. 

  Til tross for at Gyldendal tar over hele selskapet, vil Aschehoug fremdeles være en viktig kunde av Forlagssentralen.

  – Forlagssentralen skal fortsette å være en distributør som alle forlag og salgsledd kan benytte. Vi skal arbeide videre for å utvikle så gode og effektive distribusjonsløsninger som mulig og vi ønsker derfor også nye kunder og samarbeidspartnere velkommen, sier adm. direktør i Forlagssentralen, Hans Kristian Hallén-Hasaas.

  I 2019 utgjorde Forlagssentralens omsetning 162 millioner kroner med et netto årsresultat på 4,3 millioner kroner.

  Transaksjonen forutsetter endelig godkjenning fra Konkurransetilsynet.