<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tar kontrollen etter ja fra myndighetene

Konkurransetilsynet har gitt tommel opp for Gyldendals overtagelse av Forlagssentralen. Aschehoug går ut – men forblir kunde.

  Publisert 7. mai 2021 kl. 10.15
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 127 ord
  AVTALE GJENNOMFØRT: For Gyldendal og konsernsjef John Tørres Thuv. Foto: Gyldendal

   

  Gyldendal har sluttført kjøpet av Forlagssentralen, ettersom Konkurransetilsynet nå har godkjent transaksjonen, opplyses det i en melding.

  Forlagssentralen, en ledende distributør av bøker i Norge, var tidligere delt 50/50 mellom forlagene Gyldendal og Aschehoug. I februar inngikk partene en intensjonsavtale om at Gyldendal overtar hele Forlagssentralen.

  Aschehoug fortsetter imidlertid som kunde av Forlagssentralen, som utfører distribusjons- og logistikktjenester for rundt 200 små og store forlag.

  Forlagssentralen holder hus på Regnbuen industriområde på Langhus i Nordre Follo kommune, med et anlegg som måler 16.000 kvadratmeter. Anlegget omtales som et av Europas mest moderne distribusjonssentre for bøker.

  Selskapets omsetning var i fjor 175 millioner kroner, opp fra 162 millioner året før. Resultatet etter skatt i 2020 var på 5,7 millioner, mot 4,3 millioner i 2019.